Επιστήµονας δεν είναι αυτός που δίνει σωστές απαντήσεις,
αλλά αυτός που θέτει σωστές ερωτήσεις.

ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ = ΑΡΡΥΘΜΙΑ

Οι άνθρωποι που πίνουν πολλούς καφέδες και ταυτοχρόνως καταναλώνουν πολύ κρέας και λίπη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν μια συνηθισμένη μορφή καρδιακής αρρυθμίας.


Οι πάσχοντες από την αρρυθμία έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μην ακολουθούν τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής (είναι πλούσια σε δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ψάρια και ελαιόλαδο), αλλά τρώνε πολύ κρέας και πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα.

Έχουν επίσης πολύ περισσότερες πιθανότητες να πίνουν και πολλούς καφέδες (περισσότερους από τρεις την ημέρα), αλλά και να τρώνε λίγα φρούτα και σαλάτες, σε σύγκριση με τους εθελοντές οι οποίοι δεν πάσχουν από ινιδισμό των κόλπων.

Όταν ένας άνθρωπος πάσχει από ινιδισμό των κόλπων, οι δύο ανώτεροι θάλαμοι της καρδιάς (ονομάζονται κόλποι) δεν πάλλονται ομαλά αλλά ακατάστατα, με συνέπεια να νιώθει «φτερουγίσματα», δύσπνοια και κούραση, ενώ διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να πάθει και εγκεφαλικό.
 
Η μελέτη υποδηλώνει ότι η αυξημένη κατανάλωση καφέ σε συνδυασμό με τη δυτικού τύπου διατροφή μπορεί να οδηγήσει στην καρδιακή αρρυθμία.

Για νέες ανακοινώσεις να με ενημερώνετε μέσω e-mail

 | 
 | 
 | 
 |